vissza a főoldalra

"Sosem felejtem el, amikor a férjemmel elmentünk megnézni a Menőovit , és kifelé menet vidám zongorajáték kísért minket. Azt az érzést, a nyugalmat, a harmóniát, és ahogy a zene és a gyerekek hangjai együtt boldogan csengtek. Azóta is ebben az érzésben, biztonságban, szeretetben és törődésben van részük a fiainknak. Rengeteg élmény t , tudás t és tapasztalatot kapnak nap mint nap. A sokrétű foglalkozás, felkészítés, játék és játékos tanulás olyan biztonságot nyújt nekik és engedi őket ki az iskoláskorba, amit nem nagyon tudok elképzelni máshol. Ez természetesen az egész családunkra kihat és egy boldog, hasznos és kiegyensúlyozott bölcsőde- és óvodáskort biztosít a gyerekeinknek. Szívből tudom ajánlani bárkinek!

Rácz-Kertai Katalin - Máté és Ádi Anyukája"

"Sokat gondolkoztam azon, milyen fórumon tudnám megköszönni mindazt a jót és értéket, amit Tőletek kapott Kameron. Remélem szavaim itt a megfelelő helyen lesznek. Kisfiam 3 évet töltött védelmező szárnyaitok alatt. Biztos alapokat kapott a környezetével való kapcsolatok kialakítására. Csak pozitív visszajelzéseket kapok arról ahogy szavaitokkal élve " közlekedik" az emberekkel. Türelmes és figyelmes az emberi kapcsolatokban. Jól érzi a kor és egyéb különbségeket, amit kezelni tud. Ezt a vegyes csoportnak is köszönhetjük. Hamar szerez barátokat, amit szégyenlőssége miatt nehéz volt róla elképzelni. Tartós barátságokat kötött nálatok. Szívmelengető, ahogy fogadtátok évekkel később is látogatásunk alkalmából. Változó világunkban kevés az olyan állandó hely, ami ennyire meghatározza a fejlődését, mint a Menő Manó. Erős alapra a szülői nevelést is könnyebb építeni. Köszönet minden percért amit Kameronnal töltöttetek.

Bálványosi Ildikó Kameron anyukája"

"Abban a szerencsében volt részünk, hogy kisfiunk négy évet tölthetett a MenőManók között. A legjobb döntésünk volt, hogy ezt a négy évet ebben az intézményben töltötte. Szerető gondoskodás, maximális gyermekközpontúság, hatalmas tudás és nyitottság minden újra (ami érték) jellemezte az óvodát. Kisfiunk teljesen kinyílt, magabiztossá vált az évek alatt, megfelelő assertivitást tanult és mindemellett szociális készségei, közösségbe illeszkedése és tartozása hatalmasat nőtt. Könnyedén, minden félelem nélkül kezdte az iskolát, váltott nyelvet (nem magyar nyelvű általános iskolai képzésre jár), magabiztosan viselkedik, kitűnő eredményei vannak. Ehhez az alapokat a MenőManók tették le.

Hálás köszönet érte. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Őszinte szeretettel és tisztelettel:

Mege Tímea

Melinda és Peti nagy szívvel, rengeteg lelkesedéssel csinálják ezt a nagyszerű óvodát. Teó innen ment iskolába 3 évvel ezelőtt, még a családi napközi idején. Olyan közösségben lehetett itt, ahol támogatták törekvéseit, ahol nagyszerű, azóta is tartó barátságokat kötött. Az én fiam nagyon alkalmazkodó, túl jó kisfiú volt, de itt még rosszalkodni is "szabadott", ás így ő is megengedhette magának. Amikor az első héten hazajött az oviból, és valaki a családból megkérdezte tőle, hogy mi szeretne lenni ha nagy lesz, azt mondta, hogy Peti bácsi J . Nem csoda, mert Peti gyerekközelisége, a rengeteg zene és sport amit a Tőle tanulni lehet, nagyon tetszett neki. Melinda kedvessége, precizitása, lélekből nevelése nagyszerű keretet biztosít mindenhez. Úgy vezetik ezt a kis családias helyet, ahogyan minden intézménynek működnie kellene: szívvel, lélekkel.

Czike Klára

"Olyan családias környezetbe kerültem mikor 2 éves kislányom ide került,hogy magam is meglepődtem. Megértést,bizalmat,segítséget kaptam az akkor számomra nehézségként megélt gyermekem dackorszakában. Tanácsokkal,együttműködéssel,lelki támaszt nyújtottak nemcsak kislányomnak,hanem nekem is.Melinda segítségével ,sikerült eredményeket,megnyugvást találnom itt. Az évek alatt pedig a Montessori rendszer szerelmese lettem,sajnálom hogy másik 2 nagyobb gyermekemnek akkoriban még nem volt lehetősége ilyen rendszerben nevelkedni;)"

Békés Kati

Kislányunk egy bölcsődei évet töltött a Menő Manó Gyermekházban. Ezalatt az időszak alatt hihetetlen fejlődésen ment keresztül köszönhetően a speciális Montessori eszközöknek és a Gyermekház óvó nénijeinek kedves és figyelmes hozzáállásának. Ezalatt önállóságot szerzett, mind öltözködés és szobatisztaság terén, rengeteg praktikus ismeretet sajátított el, mint cipzárazás, gombolás, finom motorikai készségek, napok, évszakok, számok ismerete. A stabil napirendnek köszönhetően rendeződött a délutáni alvása és nagyon jó barátokra tett szert. Bárkinek jó szívvel ajánlom a Gyermekházat: Szász-Szalai Henrietta

Szalai Heni-Lili Anyuka

Nagyon hálás vagyok a Menőovi csapatának, mert a kisfiamat kivételesen már másfél évesen fogadták. Rengeteget fejlődött az eltelt fél évben: gyönyörűen beszél, mindenkinek köszön, és megtanulta, hogy udvarias legyen, gyakran mondja, hogy "kérem szépen" meg "köszi". Bár három testvére van, ezért itthon is mindig nagy a nyüzsgés, a társas kapcsolatok kezelésében is sokat fejlődött. Azt is a Menőovi "számlájára" írom, hogy gyengéden, szeretettel bánik a három hónapos kishúgával, egyáltalán nem féltékeny. Ráadásul annyira szeret a oda járni, hogy ha hétvégén arrafelé sétálunk, akkor is mindenáron be akar menni. 

Dr. Fodor Zita

Szeretetteljes, családias, nyugodt légkör, remek programok, igényes környezet és rendkívül felkészült, tapasztalt pedagógusok - ezért választottuk a Menő Manót. Álmos minden nap meglepett bennünket az oviban tanultakkal, legyen az egy kis vers, egy kézműves remekmű vagy éppen arról való értekezése, hogy miért és hogyan forog a Föld. Játszva tanulják itt meg a gyerekek mindazt, amire egy iskolába készülő kis ovisnak szüksége van, miközben önfeledten játszanak, mozognak, nevetnek és életre szóló barátságokat kötnek. A Menő Manó egy olyan hely, ahova szívesen megyünk reggelente, délután pedig mindig "túl korán" kell eljönni. Nekünk, szülőknek pedig egy békés kis sziget, ahol biztonságban tudhatjuk gyermekeinket.

Benke Gabi

Nyitás óta járnak gyermekeim az oviba. Nagyobbik lányom innen távozott iskolába. Az a muníció, amit itt kapott meghatározó volt az életében, s könnyen vette az iskolai akadályokat is. A gyermekközpontúság, és az a befogadó-, elfogadó légkör, amivel a gyermekek körül vannak véve nap mint nap, s amit egymás iránt is tanusítanak - köszönhetően a pedagógiának - nagyon figyelemre méltó. Boldog vagyok, hogy ilyen helyen szerezhették meg a szocializáció alapjait a gyerekeim.

Istvánko Viktória

Kislányunk a bölcsis csoportba jár, és minden nap jó kedvvel megy és jön. Láthatólag jól érzi magát ebben a nyugodt, kiegyensúlyozott környezetben. Számunkra ez a legfontosabb.

Koncsos Dóra

"Első látogatásunk az oviban meghatorozó élmény volt számomra, mint Anya. Bölcsödét kerestem a lányom Rebeka számára, aki akkoribban 2 éves volt. Több magán bölcsödét megnéztünk, mivel a környéken állami bölcsöde nem létezik. Rebeka két perc elteltével megfogta az Ovónő "Melinda" kezét és közölte vele " Gyere velem játszani" - ez a jelenet egyértelműen megadta a választ, hogy Rebeka ide fog járni bölcsödébe. (Egyik helyen sem viselkedett így, általában nem tágított melőlem.) Félév elteltével, már azon sem gondolkoztunk, hogy másik "állami" óvodába átvigyük Rebekát. Rebeka ez alatt a félév alatt annyit fejlődött, hogy szavakba nem írható le:
Néhány apró példa:magabiztosság, szókincs, mozgás, kézügyesség, barátok szerzése, rengeteg tudás és tapasztalat stb.
Az eddig leírtakon felül, az is nagyon fontos volt, hogy olyan nyugalomban és felszabadultan tudtam koncentrálni illetve végezni a munkámat, hogy nem kellett azon aggódnom, hogy jól érzi magát Rebeka!
A "MenőOvi" véleményem szerint tökéletesen biztosítja mindazt, ami egy boldog gyermekkorhoz szükséges, úgy hogy a szülő is biztos lehet benne, hogy gyermeke a legjobb kezekben van.

Farkas Júlia "

Kedves Melinda és Peti!

Köszönjük, hogy Bibi Nálatok tölthette ovis éveit. Köszönjük, hogy ezen időszak alatt önfeledten, szeretetben tölthette napjait, s hogy sok-sok dolgot megtanítottatok Neki arról, hogy a világ milyen.
Számunkra kellemes csalódás volt, hogy a gyerekek felé milyen odafigyelést és tiszteletet tanúsítotok. Jó volt megtapasztalni, hogy Nálatok tényleg a gyerekek a legfontosabbak.
Sajnos más magánóvodáknál, a tandíjat megfizető szülők elbűvölése az igazi cél.
Mivel Bibi minden iskolai szünet alkalmával szívesen visszajár hozzátok, ez úton is szeretnénk megköszönni, hogy mindig lehetőséget adtok rá, hogy pár napot ismét az oviba járhasson, és hogy ilyen sok szeretettel fogadjátok.

Kívánjuk, hogy továbbra is ilyen örömmel, szeretettel és ennyi energiával tudjátok mind ezt csinálni.

Páty, 2015. május 4.

Hermann Csilla és Bényei István

Két gyerekem járt/jár a Menő Manó oviba, a fiam négy évet járt iskola előtt (2 és fél évesen kezdte), a lányom még a bölcsis csoportba jár (2 éves kortól), de szeptembertől az ovis csoportba megy már. Már az elejétől kezdve, a beszoktatásnál, ami talán a legfontosabb, nagyon nagy tapasztalatról és hozzáértésről győződhettünk meg, amellett, hogy Melinda és a többi bölcsis néni is végtelen türelemmel segíti az első időszakot. A Montessori módszer külön főnyeremény az ide járó gyerekeknek! A fiam nagyon szerette, hogy óvóbácsijuk (Peti) volt, szerintem mind a fiúknal mind a lányoknak nagy előny egy férfi pedagógus. Az oviban nagy hangsúlyt fektetnek a gyerekek egymás közötti kommunikációjára, természetessé válik számukra a megfelelő kérés, köszönetnyilvánítás és a viták elrendezését is megfelelő módon kezelik. Nagyon örülök, hogy mindkét gyerekemnek ezt az "alapot" adhatjuk! 

Máté P. Kriszta (Benedek és Szonja anyukája)"